Örökbefogadás/Adoption 58


>>Scroll down for English<<

Mielőtt elolvasnád az örökbefogadás menetét, érdemes tudni, hogy nem adunk kutyát sem láncra, sem telepőrzésre. A kutyáink 100%-a családi kutyus, a problémás kutyákat rehabilitáljuk. Csak olyanok olvassák tovább, akik egy családtagot, egy barátot szeretnének!

Az örökbefogadás menete (cicát örökbefogadni kívánók kérjük lapozzanak lejjebb):
Ha kutyát szeretnél örökbefogadni, 2 módon tudsz érdeklődni:

  • – A honlapon megtalálható az összes kutyánk (az új kutyáink csak a 2 hetes karantén letelte után kerülnek az örökbefogadható kutyák közé) és ha valakiről bővebb információt szeretnél az info@debrecenikutyahaz.hu címen érdeklődhetsz az adott kutyáról.
  • – Kijössz a menhelyre csütörtökön vagy hétvégén nyitvatartási időben (8:00-12:00 között), kitöltöd kérdőívünket és az illetékesek megmutatják a számodra legmegfelelőbb kutyákat.

Az első lépés mindig egy kérdőív kitöltése, mely alapján segíteni tudunk a választásban. Amennyiben találsz olyan kutyát, aki érdekel, a gondozók kiadják pórázon és a menhely környékén el tudtok menni sétálni és kicsit jobban megismerni egymást. Kölyköket az első 3 oltás megkapása előtt nem adunk ki kennelből!
Újonnan bekerült kutyáink a 2 hetes karantén letelte után vihetők csak ki és csak akkor indítható el az örökbefogadási folyamat. Felnőtt kutyáink ivartalanítva, kölyökkutyáink pedig csak ivartalanítási kötelezettséggel fogadhatóak örökbe.
A tesztet a honlapról is le lehet tölteni és el lehet küldeni e-mailben is kitöltve, akár már az első látogatás előtt.
A kérdőívet ezen a linken lehet on-line kitölteni: KITÖLTÖM, vagy IDE KATTINTVA

A kiválasztott kutyushoz legalább 3x vissza kell jönni, ismerkedni, barátkozni vele. Amennyiben sikerült kiválasztani az ideális kutyát a kérdőív alapján is, előkontrollt tartunk. Ez azt jelenti, hogy az örökbefogadásért felelős kollégáink kimennek családlátogatásra. Ekkor történik a pontos részletek megbeszélése, valamint a kutyus leendő környezetének felmérése, hogy megfelelő-e számára. Sajnos sok problémánk volt (nem létező cím, túl alacsony kerítés szökős kutyának etc.) korábban ennek hiánya miatt, ezért ez már szerves része az örökbefogadási procedúrának. Előkontrollt 30 kilométeres körzeten belül tudunk vállalni! Ezen túl csak akkor, ha egy ottani állatvédő szervezet segít nekünk. Amennyiben nem találunk előkontrollra senkit, úgy a kutya továbbra is gazdikereső marad.
Az örökbefogadás utolsó eleme az örökbefogadási nyilatkozat megkötése. Mivel sokan nem tudják, hogy mi is az az örökbefogadási nyilatkozat és mit tartalmaz, ezért szeretnénk  most megosztani Veletek, hogy mi is ez.

A nyilatkozat a szerződő felek, vagyis az örökbeadó szervezet és az örökbefogadó között jön létre.

Az örökbefogadó elfogadja a hatályos állatvédelmi törvényben foglaltakat és azok szerint fogja gondját viselni az állatnak.

Az állat neve, és legfőbb adatai is szerepelnek a szerződésben az azonosítás miatt.

Az állat nem tartható kennelben, illetve láncon sem.

A nyilatkozat aláírásával az örökbeadó ígéretet tesz arra, hogy az állatot megfelelő körülmények között tartja és számára biztosít mindent, ami az egészséges élethez szükséges.

Továbbá, kötelezettséget vállal arra nézve, hogy ha bármilyen probléma merül fel az állattal kapcsolatban tájékoztatja az örökbeadó szervezetet.

Kölyökkutyák esetében az örökbefogadáskor ivartalanítási kötelezettséget is vállal az új gazdi, a további szaporulat elkerülésének érdekében.

A befogadó tudomásul veszi, hogy az örökbeadó szervezet alkalomszerűen ellenőrizheti a tartási körülményeket és ha ezek nem megfelelőek, úgy elkobozható tőle az állat.

A nyilatkozatot mindkét fél aláírásával hitelesítik.

Felnőtt kutyák esetében az ivartalanítás árát kérjük el, hogy újabb kutyust tudjunk ivartalanítani. Kölyköknél pedig az oltásokhoz kérünk hozzájárulást.

CICÁK ÖRÖKBEFOGADÁSA

Cicáink örökbeadásánál a fő elv a következő:

– cicáink teljesen oltottak, szűrve vannak, chippel rendelkeznek

– csak BENTI tartásra adunk örökbe cicát, munkánk során minden héten több kinti cicát kell nekünk összeszedni, akiket elütött az autó vagy akár kutyatámadás áldozata lett. Emellett a kinti cicák fokozott veszélynek vannak kitéve a más macskáktól elkapható FIP, FIV(macska AIDS) illetve FeLV(leukózis) betegségeknek. Kintre csak abban az esetben adunk, ha van számukra elkerített rész. Sokaknak a cica fogyóeszköz, nekünk nem.

– egészséges cicát csak egészséges cica mellé adunk örökbe

– benti tartásnál kiemelten fontos, hogy az ablak cicabiztos legyen. A cicáknak mindegy mekkora a magasság egy madár, de akár egy bogár után is könnyen kivetik magukat. Szintén rengeteg példa van rá, sajnos egy ideiglenesünk is figyelmetlen volt és olyan ablakot hagyott nyitva 4. emeleten, ahol nem volt háló… A cica túlélte, de nagyon komoly sérülései lettek. A macskabiztos háló, vagy stabil szúnyogháló fontosságáról bővebben itt lehet olvasni ill. különböző megoldásokról is, 4-5000 forintból már stabilan biztosítani lehet a kiskedvenc biztonságát:
– https://www.facebook.com/notes/deák-imola/hogy-miért-fontos-a-cicabiztos-erkély-vagy-ablak/944269848931231/
– http://www.noeallatotthon.hu/macskamentes/index.php?pid=2&cid=475

– felnőtt cicáinkat csak ivartalanítva, kölyökcicákat ivartalanítási kötelezettséggel(ezt szigorúan ellenőrizzük) lehet örökbefogadni. Ebben kedvezményt tudunk biztosítani.

– a cicáknál ugyanúgy, mint a kutyáknál elvárás, hogy a gazdijelölt személyesen kijöjjön vagy ideiglenes befogadójához elmenjen és ismerkedjen az adott állattal, ez félős cica esetében több alkalom is lehet. A menhelyre csütörtökön vagy hétvégén nyitvatartási időben (8:00-12:00 között) lehet kijönni, lehetőleg már úgy, hogy előzetesen a kérdőívet kitöltötted, így egyből a megfelelő cicákat tudjuk megmutatni.

– Amennyiben sikerült kiválasztani az ideális cicát a kérdőív alapján is, előkontrollt tartunk. Ez azt jelenti, hogy az örökbefogadásért felelős kollégáink kimennek családlátogatásra. Ekkor történik a pontos részletek megbeszélése, valamint a cica leendő környezetének felmérése, hogy megfelelő és biztonságos-e számára.

Aki szeretne örökbefogadni itt jelentkezzen :
http://goo.gl/forms/0qVWYJ8Dxf

 

Örökbefogadó jelölteket CSÜTÖRTÖKÖN, SZOMBATON és VASÁRNAP tudunk fogadni 8:00-12:00 között, más időpontban csak a 0620/4024301-es telefonszámon való egyeztetés után!

 

Adopt a dog

Keep in mind we don’t give dogs away for professional guarding, you can’t keep the pets on chain!

For adoption we give only 100% family centered pets. Problematic dogs go through rehabilitation process before they are available for adoption. Adopt only in case if you would like to have a new family member, a true friend.

Adoption Process

How to find your new friend?

Fill out our questionnaire  and we do our best to find the best fitting dog for you, or you can select yourself.

On our webpage you can find all available dogs – note that new dogs can be adopted only after quarantine period. If you need more information about a pet, please don’t hesitate to contact us under info@debrecenikutyahaz.hue-mail address. We are happy to hear from you.

You are welcome to come to the shelter in our opening hours (link) to meet personally the chosen one. Please let us know in time when you come, so that we can arrange an interpreter for you in English or in German.

3 Steps of Adoption:

1. You have to visit your new friend 3 times in order to get familiar with each other.

2. We will make a control test (up to 30km around Debrecen), which means: our colleagues who are responsible for adoption will visit your home. As we had many bad experiences, we would like to ensure that our dogs will have suitable life conditions: proper fence in garden, etc. We might suggest some minor changes, if needed.

If you happen to live further than 30 km from Debrecen, we would contact an Animal Protecting Organization next to you, in order to help us to check the conditions of pet keeping, if available.

3. You have to sign our Adoption Agreement (Link) that you guarantee you respect Animal Rights and that you oblige yourself to keep your dog in the best manner. The Agreement contains also detailed information about your adopted animal, in order to help identification later, if needed. You are also obliged to inform us, if any harm or threat would occur to the pet. If we are informed about you breaking The Adoption Agreement, we have the right to take back the pet.

Costs of adoption:

– If you adopt a puppy you have to agree on sterilizing obligation, in order to avoid the number of dogs living on streets. You have to pay for vaccination.

– If you adopt a mature dog you have to pay for the costs sterilization. That is a sponsorship program for the newcomers.

You are free to visit us on Tue, Sat, Sun 08:00 – 12:00, or e-mail us info@debrecenikutyahaz.hu for other appointments

 

 —————————————————————————————————————————

 

Adopt a cat

You can adopt cats only if you keep them in your home, indoors or outdoors with a suitable fence.

Steps of Adoption for cats

How to find your new friend?

Fill out a questionnaire and we do our best to find the best fitting cat for you, or you can select it yourself.

On our webpage you can find all available cats  – note that new cats can be adopted only after quarantine period. If you would like to have more information about a pet, please don’t hesitate to contact us under info@debrecenikutyahaz.hue-mail address. We are happy to hear from you.

You are welcome to come to the shelter in our opening hours(Tue, Sat, Sun 08:00 – 12:00) , to meet personally the chosen one, please let us know in time when you come, so that we can arrange an interpreter for you in English or in German.

 

3 Steps of Adoption

 

1. You have to visit your chosen cat twice, before adoption, if possible.

2. You will have the control test by us or an Animal Protecting Organization around you, in order to ensure the suitable conditions for our cats. It means that our colleagues who are responsible for adoption will visit your home. As we had many bad experiences, we would like to ensure that our cats will have suitable life conditions: proper fence in garden, etc. We might suggest some minor changes, if needed.

3. You have to sign The Adoption Agreement that you guarantee you respect Animal Rights and that you oblige yourself to keep your cat in the best manner. The Agreement contains also detailed information about your adopted animal, in order to ensure identification later, if needed. You are also obliged to inform us, if any harm or threat would occur to the pet. If we are informed about you breaking The Adoption Agreement, we have the right to take back the pet.

You are free to visit us on Tue, Sat, Sun 08:00 – 12:00, or e-mail us info@debrecenikutyahaz.hu for other appointments.

 


Megjegyzés hozzáfűzése

58 Gondolat “Örökbefogadás/Adoption