Légy mentor!


Nyújtsd a kezed – Mentorprogram

dog_paw_and_hand_silhouette_v2

Menhelyes kutyának lenni nem egyszerű. Ha egy kutya nem fajtatiszta, nem világos, nem kölyök, nem „hipercuki”, akkor igencsak nehéz gazdit találnia. Azonban van néhány kutyánk, akik még ennél is hátrányosabb helyzetből indulnak, ők a mi antiszociális négylábúink. Ők azok, akik nem rohannak a kennel ajtajához, hogy „eladják” magukat. Legtöbbjük sétálni sem szeret. Van, amelyikükre pórázt sem tudunk adni, mert inkább bebújik a házába, vagy rosszabb esetben a mögé. Egyikük sem agresszív emberekkel vagy támadó, inkább csak félnek és bizalmatlanok. Még! Eltökélt szándékunk, hogy ezeknek a kutyáknak is esélyt adjunk egy jobb élethez. Ehhez azonban önkéntesekre van szükségünk. Olyan önkéntesekre, akik vállalnának egy-egy kutyát, és megtennének minden tőlük telhetőt a választott kutyáért.

Mi már 2013 óta nyújtjuk bőszen kezünket a rászoruló kutyusoknak, hiszen sajnos számuk nem csökken. Szerencsére öröm az ürömben, hogy a siker-sztorijaink is növekednek! Mentorok vagyunk, akik már gyakorlatban is bizonyítottan értünk valamennyire a kutyákhoz, és a kihívásoktól sem rettenünk vissza. De nem így születtünk. A tapasztalatszerzéshez azonban autodidakta továbbképzésekre, szakmai anyagok elolvasására, videók megtekintésére szükség volt. Emellett pedig a Debreceni Kutyaiskola is foglalkozásokat tart a menhelyen kutyusainknak. Ezek nyitott órák, a mentoroknak pedig erősen ajánlott a részvétel, hiszen szakmai segítséget kaphatnak ingyen. Eredményeinket gyakran megosztjuk egymással is, így több szem többet lát alapon tudunk egymásnak segíteni építő jellegű kritikákkal. Olykor saját módszereinket is kénytelenek vagyunk felülbírálni, újakat kipróbálni. Egyszóval: folyamatosan fejlődünk. Nincs két egyforma eset, hiszen minden kutya személyisége különböző. Minél több esettel foglalkozunk, annál jobban nő a magabiztosságunk, önbizalmunk és szakértelmünk is. Mentorként a menhelyen kívül is képeznünk kell magunkat, ehhez segítséget szintén a Debreceni Kutyaiskolától kapunk, ahol megfigyelőként bármikor részt vehetünk a foglalkozásokon. Valamint létezik egy facebook csoportunk is, ahol egymás között tudjuk megvitatni a kutyakommunikációs jeleket és tapasztalatainkat. Tehát mentornak lenni bár nem egyszerű dolog, de annál csodálatosabb, hiszen olyan kutyusokat sikerül „visszaintegrálni” a kutyatársadalomba, akikről már sokan lemondtak volna, nem úgy nálunk!

Ha úgy érzed, van benned kitartás, vállalni tudod azt, hogy hetente egyszer-kétszer kilátogatsz a menhelyre, és foglalkozni tudsz az általad választott kutyával, akkor töltsd ki jelentkezési lapunkat!
KITÖLTÖM

Megjegyzés hozzáfűzése