Heti beszámoló: December 23 – Január 5.


Ismét 2 heti beszámolóval készültünk. Máris bemutatjuk legújabb lakóinkat:

 

Gömbi, aki Emmával és Bátorral érkezett gondozásunkba. Kedves, barátságos kan kutyus.

 

Gömbi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma és BátorGömbivel együtt érkezett gondozásunkba. Ők egyenlőre még félősek, de már kezdenek barátkozni.

 

Bátor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pamacs, anyukájával együtt került a Menhely gondozásába. Debrecentől nem messze éltek, sajnos csak láncon tudták őket tartani.

Pamacs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerénke, Pamacs anyukája. Együtt kerültek a Menhelyre.

Szerénke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pomelo és Pisztácia egy bevásárlóközpont mögött próbált élelemhez jutni. Állatbarát emberek találták meg őket és hozták ki a Menhelyre.

Pisztácia

Pomelo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoya-t bedobták egy telephelyre..

Zoya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szergej-t ugyanazon a telephelyen találták meg, csak másnap….

Szergej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sort folytatnánk a “majdnem” új lakónkkal. Egy kedves állatbarát az  egyik bevásárlóközpontnál talált egy rossz állapotban lévő, idős stafi jellegű kutyust. Mint kiderült Néró 1 hónapja szökött el és a chipnek köszönhetően ismét újra a gazdikkal lehet. Köszönjük a megtalálónak, hogy nem hagyta magára!

Néró

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretnénk megköszönni az adományt Mindenkinek, aki gondolt a kutyusainkra!

Sajnos mindenki nevét nem tudjuk, de szeretnénk megköszönni: Várkuli Adriennek, Szénási Bencének, Kiss Beának, Rajz Krisztinek és párjának

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komoly fordulatok történtek az antiszociális kutyáink történetében. Többek évek óta nem sétáltak, de most megtört a jég.

Fürge évek óta a kennelben él, sosem sétált. Simogatni nem lehetett, csak megérinteni hagyta magát, de azonnal összerezzent és elrohant. Batiz Ági vette szárnyai alá a fekete, félénk, bűbáj uraságot. Fürge nagyon szépen fejlődik, kint egyre ügyesebb. Egy montázs, hogy honnan indult és most hol tart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Róka, Fürge kenneltársa. Ő is már az 5. évét kezdte meg a Menhelyen, séta és simogatás nélkül. Habár Róka sokkal jobban közeledett az emberek felé. Ha valakit megismert, akkor annak az embernek hagyta magát megsimizni, a fenék vakarás volt az egyik kedvence. Azonban ha nyakörvet, vagy pórázt látott, akkor legszívesebben a föld alá süllyedt volna. Nagy Petra jó ideje foglalkozik már vele és a napokban ki is tudta vinni sétálni. Először nagyon megszeppent, de később mintha egy új világ nyílt volna meg előtte. Szaglászott, mosolygott, csóvált és élvezte a kint létet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harmadik kutyusunk, aki sétálni tanul, nem más, mint Besszó. Besszó kölyökkorában került be. Akkor sem szerette az emberi érintést és sajnos egyre jobban elvadult. Nem engedte a simogatást, valamint a kennelből sem jött ki soha, egészen tegnapig. Besszó ugyanis sétált. Törő Vanda mentora segítségével kijött a kennelből és hatalmas szemekkel nézett szét, hogy milyen a kinti világ. A szabadban engedte a simit, sőt kérte is..Kezd rájönni, hogy milyen jó dolog ez… :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha már az antiszociális kutyáknál járunk.. Volt nekünk egy Elviránk. Éveken keresztül a kennelben, azon belül is inkább a ház mögött ücsörgött és aludt egész nap…majd megérkezett Dóri, a megmentője. Teltek a hetek, hónapok és Dóri már megtudta simogatni, majd kihozta sétálni. Elvira egyre jobban bújt az emberek ölébe, igényelte a simogatást. Majd egy hatalmas sokként ért minket, mikor Dóriék bejelentették, hogy szeretnék örökbe fogadni Elvirát. Nem hittük el… hiszen Elvira évekig bent élt, sosem gondoltuk volna, hogy gazdis lesz, hiszen még azután is, hogy szocializálódik, nem fehér, nem tarka és idős kutyus is. Nem az a tipikus “rá nézek és beleszeretek” típus..de Dóriékat ez nem érdekelte. Elviráék meglátogattak bennünket :) Az előző heti beszámolóban nem számoltunk be részletesen Róluk, ezért most szeretnénk pótolni. Dórival jöttek vissza hozzánk. Be volt húzva, füle-farka, de meglehetett simogatni és nézett állandóan a gazdira. :) Köszönjük, hogy nálunk jártatok és köszönjük az adományt is, valamint, hogy ilyen jó gazdijai vagytok Mucikának!

 

no images were found

 

 

Több régen örökbe fogadott kutyusunk is meglátogatott bennünket.

Margó kölyökkorában került hozzánk, de hamar sikerült gazdit találnia. Meglátogatott bennünket és hatalmas kutyus lett belőle. Kutyasuliba jár és szinte minden hétvégén a hegyekbe túrázik…Betette a fenekét a tutiba.

no images were found

 

 

Mali szebb, mint valaha! Blankával, társával együtt látogatott meg bennünket és persze a gazdikat is magukkal hozták. Mali suliba jár, ágyban alszik,őzeket kerget soroljuk még? :)

 

Egy videó, amit a Mali rajongóknak kötelező megnézni :

 

 

 

 

 

Ki ne emlékezne még Csáléra, a ferde fejű tündéri foxi kislányra? Ő és a Gazdik is meglátogattak bennünket és sok finomságot hoztak nekünk, amit köszönünk Nekik. Nagyon jó volt látni, hogy egy fogyatékkal élő kutyus ilyen boldog és ennyire szeretik.

Aki még többet szeretne megtudni Csáléról az ITT megteheti, ugyanis külön blogot vezet a Gazdi. Olvasásra fel!

no images were found

 

 

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Németországból kaptunk fotókat…Annyira csodálatos látni a fekete, “snassz” kutyáinkat, hogy a kanapén alszanak, mikor itt senki nem vette észre őket..

no images were found

Megjegyzés hozzáfűzése