Ha kedvet érzel ahhoz, hogy ideiglenes befogadó legyél, de nem tudsz dönteni


Ha kedvet érzel ahhoz, hogy ideiglenes befogadó legyél, de nem tudsz dönteni olvasd el a következő történeteket ideiglenes befogadónál lévő állatainkról, hogy beletekinthess milyen hálás és örömteli feladat is.

Domino kutya története:
Fazekas Anikó ideiglenes befogadó által írt történet.

“Dominó (7-8 hónapos,kisfiú)
2012.október 3.án jelezték,hogy 2 kölyökkutyus kóborol a Paci buszforduló környékén…

Kocsiba pattantam,hátha tudok segíteni,biztonságba helyezni őket mert az nem túl jó környék Megérkezésemkor megláttam egy csont sovány, fekete fehér kölyök kutyát, aki az épp ott dolgozó szemetet gyűjtő munkásoktól próbált egy kis ennivalót kérni persze nem sok sikerrel. Elhajtották szegényt. Egyik füle alatt elég csúnya seb éktelenkedett, más kutyákkal valószínűleg volt harca, újonc volt ő még az utcán.

Odamentem, adtam neki pár szem tápot és hívtam magammal a kocsihoz. Ő pedig kitartóan jött és szépen be is szállt. Félve nézett rám,de ahogy beszéltem hozzá nagyon hamar megnyugodott és leheveredett míg haza nem értünk.

Itthon a kertben egy kisebb kennelbe szerettem volna bezárni, mert a hátsó kerítés nem túl kutya biztos és féltem hogy elszökik, elég forgalmas helyen lakunk…

Míg kint voltam vele nem volt semmi baja,később mikor bejöttem viszont keserves sírásba kezdett, majd kimászott a kennelből és leült a teraszra, ahol bejöttem a házba…Menhelyen sajnos teltház volt és nem tudták ott elhelyezni, viszont miután jeleztem feléjük Dominó esetét készséggel segítettek. Dominó ideiglenes gazdija lettem.

Megfürdettem, kitisztítottam a fülén lévő sebet és kis időre benti kutyus lett belőle. Le nem vette rólam a szemét, mindenhova jött utánam. Másnap rájöttem kint sincs vele semmi probléma,nem akar ő elmenni sehova. Itt biztonságba érzi magát, kap enni, gondoskodik róla valaki és szeretve van.

               

Egy hónap alatt nagyon szépen rendbe jött kikerekedett,gyerekszerető nagyon játékos kiskutyává vált. Viszont mindent megrág amit talál, teljesítménye egy hónap alatt kb 3 pár papucs pár plüssállatka.

Mivel az én kutyusaimmal nem jött ki ezért sürgősebb lett a gazdi keresés.  Kértem az Egyesület segítségét és így pár nap alatt közel 200 megosztással sikerült Pesten megtalálni számára az álom gazdit. Ezúton is köszönöm szépen az Egyesület segítségét mindenben!
Hamarosan Domi Pestre költözik egy szem kutyus lesz belőle. A leendő gazdik már nagyon várják, folyamatosan tartom majd velük a kapcsolatot és ahogy kapom az infókat képeket megosztom mindenkivel.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek,boldog gazdis éveket Domi.”


Molli kutya története:
Bakos Mária ideiglenes befogadó által írt történet.

“(1 év körüli lányzó) – Eddig még keveset élt, de annál többet szenvedett.
Története:
2012. szeptember végén egyik ismerősöm hazalátogatott édesanyjához, ahol a délután folyamán arra lett figyelmes, hogy a szomszédból keserves vonyítás és ordibálás hallatszik át. Rohant, hogy megnézze mi történik és látta, hogy a szomszéd férfi egy vastag 1,5 méter hosszú deszkával ütlegel egy félelemtől összegörnyedt kutyát. Azonnal a segítégére sietett, de amint menekülő útvonalat látott a kutyus, azonnal elszaladt.
Ezt követően az ismerősöm minden nap járta az utcákat, kereste. Két hét elteltével talált csak rá borzasztó állapotban, lesoványodva, fizikailag és lelkileg összetörve. A jobb hátsó lába csüngött és láthatóan minden lépés fájdalmas volt számára. Farkára, fenekére és pofikájára véres váladék volt száradva. Hazavitte, megetette, majd kis idő elteltével a kutya nagyon menni akart. Pórázt tett rá és elindultak. Egy lakatlan ház kerti wc-jéhez vezette, ahol 8 darab apróság volt a földön. A mamát és a nyolc kicsit azonnal állatorvoshoz vitte. A vizsgálatok során kiderült, hogy a mama válságos állapotban van mert parvovírussal fertőzött, és valószínüleg már jóideje nem is táplálkozot, a röntgen pedig kimutatta hogy combcsontja eltört valószínüleg a veréstől. A kölyköket azonnal el kellett választani tőle.

Molli harca megkezdődött az éltbenmaradásáért. Az állatorvos bent tartota folyamatos megfigyés alatt. Az elkövetkező napokban kritikus volt az állapota és súlyosbította a helyzetet a kölykök utáni vágya. Egy falat élelmet és egy korty vizet sem vett magához önszántából, amit meg fecskendőn keresztül kapott azt szinte azonnal kihányta a vírusos fertőzés miatt. Megfigyelésének 3. napján már egyáltalán nem állt lábra, úgy tűnt, hogy feladja a harcot az orvos semmi jóval nem bíztatott. Aznap hosszabb időt töltöttem vele, hogy erőt adjak Neki a simogatásommal. 1 óra 20 perc elteltével megpróbálkoztam az etetésével és sikerült végre, evet magától egy falat husit, majd felült és megpuszilta a csuklómat. Abban a pillanatban krokodilkönny csordult ki a szememből, öröm okozta ugyan is látszott, hogy Molli szemébe kezd visszatérni az élet. Másnapra jobban volt, ülve várt és puszival köszöntött. Az aszisztens boldogan mondta hogy rendesen evett végre, az akkor 5,2 kg súlyt nyomó kutya. Kezelésének 5. napján az állatorvos kiadhatónak ítélte meg, de gyenge szervezete miatt a menhelyre nem mehetett, így ideiglenes gondozásba vettem. 1,5 hét elteltével 6,9 kg lett és így már biztonságosan megműthették combcsonttörését. A műtétet követően 14 napig kötésben volt a lába, ezidő alatt rengeteget tanult, elkezdett újra bízni az emberekben. A kötés eltávolítását követően a masszírozásnak, tornáztatásnak köszönhetően elsorvadt és letapadt izomzata elkezdett regenerálódni. Mára súlya 9 kg lett és lába szinte teljesen meggyógyult.
Nagyon hálás vagyok az Egyesületnek, hogy segítőkész hozzáállásukkal feltétel nélkül azonnal segítettek. Molli nemrégiben gazdikereső lett miután teljesen felépült. Bízom abban, hogy szerető végleges gazdi fog érte jelentkezni.”

       

Köszönjük, hogy elolvastad történeteinket. Bízunk abban, hogy segített ideiglenesben lévő állataink története a döntésed meghozatalában.

„Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület Debrecen

Megjegyzés hozzáfűzése