Október-november-december beszámoló


Kissé régen jelentkeztünk már ilyen poszttal, ennek egyetlen oka van, mégpedig az időhiány. Igyekszünk pótolni mindent, de beszámolnánk nektek az októberi számláinkról, beérkezett adományainkról.

Október:

Net Vet Állatorvosi rendelőben a következőkre költöttünk:
-Oltások és chip  – 383320 Ft
-Ivartalanítások (kutya, macska)- 213000 Ft
4 kan kutyát, 5 szuka kutyát, 3 nőstény macskát és 2 kandúr macskát ivartalanítottunk ebben a hónapban. Lush kutyusunknak köldöksérve is volt az ivartalanítás mellett, így ezért plusz 6000 Ft-ot fizettünk.

Alma, Shuri, Tortelloni, Skippy, Carol, valamint Chardonnay kutyusunk vérvételen járt bent, az ő költségük 27.000 forintba került. Axe történetét sokan olvashattátok már a Facebook oldalunkon, ő az a kutyus, akit egy kerítésre felakadva találtak meg, a nyakába már húsig belenőtt a karabiner és a lánc. Axe első kezelése 44720 forintba került. Dove Létavértesről került a gondozásunkba, sajnos már későn. Hiába a gyors ellátásnak, másnapra feladta a küzdelmet. Az ő kezeléséért 28123 forintot fizettünk. Grincs kutyusunk összeverekedett kennel társával, a feje és a lába megsérült. Ez a kis “kaland” 16160 forintba került. Jáde egyik reggelre sántítani kezdett, és sajnos a nap folyamán sem javult ez neki. Orvoshoz vittük, ahol megröntgenezték, szerencsére nem volt nagy baj. Az ő ellátása 9200 forintba került.

Makréla kutyusunk az ideiglenes befogadójánál úgy döntött, hogy felbontja a 10 kg-os tápot és nagy részét elfogyasztja. Azonnal orvoshoz kellett vele rohanni, szerencsére már jól van. Az ellátásáért 5080 forintot fizettünk. Timonnak, az egyik szemén, a harmadik szemhéjjával volt probléma, elsőre szemcseppet kapott és elkezdték a kezelését, ez 7080 forintba került. Pitagorasnak vérvételt csináltattunk, és sajnos mikrofilaria pozitiv lett, így további, PCR vizsgálatot kértünk, ennek költsége 19650 forintba került.
Denim történetét szintén sokan ismeritek. Sáránd környékéről került be, megnyúzott farokkal. A farkát amputálni kellett, a medencéje eltört, valamint több, nagy felületet érintő seb is volt a feneke környékén. Az ellátása, a műtétek október hónapban 100160 forintba kerültek. Szilike, drága öreglányunk rendesen ránk ijesztett, amikor egy séta alkalmával megevett valamit. Ügyeletre kellett rohannunk vele, amiért 23440 forintot fizettünk. Szerencsére már jól van. Nala kutyusnk szívultrahangon járt Dr. Toldi Éva doktornőnél szívférgessége miatt. Az ultrahang, kezelés elkezdése 18400 forintba került. Hurrikán kutyusunk lába megsérült séta közben és csúnyán szétnyílt a talppárnája. Az ellátása 8500 forintba került. A hónapot Signal zárta, aki Bagamérból került a gondozásunkba. A fejét valaki/valami szétverte, a sebeit már beköpték a legyek… Az ügyeleti ellátása 45895 forintba került.

Acetabulum balesetes cicaként érkezett hozzánk, a medencéje tört el, napokig a rendelőben maradt. A műtét és kezelések költsége végül 38628 forintba kerültek. Misi cica nagyon rossz állapotban került hozzánk, súlyos, kezeletlen macskanáthája volt, az első kezelése 7520 forintba került. Dolfi, Béci, Vince vizsgálaton jártak bent a rendelőben, ezért 12678 forintot fizettünk. Léni cica a Gázvezeték utcáról érkezett hozzánk, nagyon rossz állapotban. A medencéje eltört, valamint infúzióra, gyógyszerekre volt szüksége, ennek költsége 11176 forint volt. András cica sajnos nem maradt életben, 2 napig feküdt Debrecen egyik utcáján, míg eljutott hozzánk is a híre. 2 napig próbálták életben tartani, de feladta harcot. :( A költsége 14475 forintba került. Dézi cica sajnos szintén azon cicák közé tartozik, akit me, sikerült már megmenteni. A Net Vet Állatorvosi Rendelőbe kezdték meg a kezelését, ahol 18625 forintot fizettünk, majd hétvégén ügyeletre kellett rohannunk vele, ahol 18915 forintot fizettünk, de sajnos feladta. Rózsa cicánkat a Vezér Állatorvosi Rendelőbe vittük, mert ideiglenes befogadója szólt, hogy baj van, Rózsi nincs jól. Az ellátása 15115 forintba került.

Ebben a hónapban is több külső segítség kérésünk is volt. Ragnar cicát Ondódon találták, rossz állapotban. Első vizsgálata, kezelése 5440 forintba került. Lili kutyust gazdái nem tudták orvoshoz vinni, pedig a kutyus bágyadt volt, nem evett, az ő költsége 5600 forint volt. Napsugár cicát egy állatbarát hölgy találta, aki bevállalta ideiglenesen őt, de a költségeit már nem tudta finanszírozni. A cica sajnos véreset pisilt, nem evett, így ultrahangot csináltak neki és infúziót, gyógyszereket kapott. AZ ő költsége 13600 forint lett végül. Nyíradonyból is érkezett egy segítségkérés, egy nagyon rossz állapotú cicáról, aki egy árokban fekszik és a kukacok már belepték a fenekét, nem tud lábra állni. A bejelentőt kértük, hogy azonnal szállítsa Debrecenbe, innen pedig robogtunk is vele az ügyeletre. Sajnos a cicát már csak átsegíteni tudtuk, hogy ne legyenek még nagyobb fájdalmai. A légylárvák teljesen belepték, valamint a medencéje ripityára tört, az alig 2kg-os macskának. A cica költsége 26255 forintba került.

Október hónapban volt egy nagyobb gyógyszer rendelésünk, egészen pontosan 394973 forintért. Sokan nem tudjátok, de ezek a fentebb említett árak a legtöbb esetben nem tartalmazzák az “otthonra” elhozott gyógyszereket. Többek között a szív és bőrférges kutyusaink több havi advocate adagját,féregtelenítőt, valamint kullancs elleni készítményeket rendeltünk.
Összegezve a hónapot:
Net-Vet Állatorvosi Rendelő: 1.445.610
Vezér Állatorvosi Rendelő: 106.180
Bod-Ri Állatorvosi Rendelő: 219400
Tara-Vet : 16500

Ezen felül elkezdtük a kerítésünk lecserélését az 1%-os felajánlásokból, amiről hamarosan beszámolunk. Mivel sajnos már többször próbáltak meg bemászni, bejutni, így nagy szükségét éreztük ennek.

Ebben a hónapban összesen 221650 forint adomány érkezett hozzánk, amiért nagyon hálásak vagyunk nektek! Ebből 161500 forintot az Adhat vonalnak köszönhetünk, ami szintén a Ti érdemetek! Ezen felül megérkezett a Foresto pályázaton nyert, 3. helyezésért elért eredményünk összege is, az 500.000 forint. Továbbá sikerült egy önkormányzathoz beadott pályázaton 600.000 forintot nyernünk ,aminek nagyon örültünk!

Az utalásokat hálásan köszönjük Bagossy Máriának, Erdőhegyi Sárának, Hanusics Zoltánnak, Tóth Tamásnak, Deák József Zoltánnak, Patai Kingának, Győrfiné Jánossy Andreának, Muszka Gariellának, Kovácsné Hlatkulik-Decsi Ágnesnek, Nagy Tibornk, Szabó Lászlónak, Jákob Tündének, Kádárné Papp Zsuzsannának, Szabó Viviennek, Bényei Tamásnak, Dr. Séllei Nóra Katalinnak, Györke Sándornak, Baksa Klárának, Sitkuné Sónyák Ildikónak, Darai Juditnak, Antal Krisztinának, Szabó Jánosnak, Mendre Ritának, Dr. Lukács Máriának, Szőllösi Szabinának, Egri Gábornak, valamint minden anonimitást kérő adományozónak! <3 <3 Szuperek voltatok ismét, köszönjük a lakóink nevében is!

Október hónapban több közüzemi számlát is rendeznünk kellett, többek között a Vízműnek, a Telenornak, amiért 57319 fornitot fizettünk. Ezen felül a könyvelőnknek, a Navnak, 262500 forinttal tartoztunk, így ezt is rendeznünk kellett. Több szemét elszállításunk is volt, amiért 200.000 forintot fizettünk. Igen, tudjuk, hogy nagyon drága, de ha bárkinek van jobb és olcsóbb ötlete, akkor szívesen meghallgatjuk, mi nem találtunk. Továbbá a gazdasági épületünkben gázzal fűtünk, és teljesen kifogytunk, így rendelnünk kellett. Kapaszkodjatok meg, nekünk le kellett ülnünk, feltöltettük a tartályunkat, ami 590080 forintba került. Brutális összeg, mi dobtunk egy hátast.

Köszönjük, hogy ebben a hónapban is velünk tartottatok! <3


November:

Novemberben szintén nem sikerült a kiadásokat csökkenteni.

A Net-Vet Állatorvosi Rendelőben oltásokra, chipre 315340 forintot, ivartalanításokra 397500 forintot költöttünk. 12 kan kutyát, 7 szuka kutyát és 3 nőstény macskát ivartalaníttatunk.

Zazu kutyusunknak a szemét és a köldöksérvét is műteni kellett, ez 19000 forintba került. Ukulele, Topáz, Jenyiszej,Mustár, Angelic vérvételen járt bent a rendelőben, ez 24200 forintba került. Timon szemét meg kellett műteni, a műtét költsége 9600 forintba került. Elmex kutyusunk sajnos nagyon sokat beteskedett, a rendelőben a néhány napos kezelése 45011 forintba került. Chiara, az idős beagle lakónk sajnos nem kevés bajjal érkezett hozzánk. Elsőre a jobb oldali emlőlécet kellett eltávolítani, majd citológiára küldeni, ennek költsége 61000 forintba került. Bozita Mikepércsről érkezett hozzánk, az oldalát felszakította, valószínűleg mászás közben szerezte a sérüléseit. Elég nagy felületen sérült az oldala, így műteni kellett. Ennek költsége 70062 forintba került. Denim varratszedésen járt, de a sebei még váladékoztak, így újabb gyógyszereket kapott. Az ellátása 25574 forintba kerültek. Strolch szemét meg kellett műttetnünk, befelé forduló szemhéja miatt. A műtét 9481 forintba került. Lion nagyon sokat fogyott, a közérzete sem volt a régi, így orvoshoz vittük, a költsége 14239 forint volt. Pitagoras kutyusunknak sajnos már kb 2 évvel ezelőtt eltávolították az egyik szemét, és a másikra sem látott semmit, de sajnos olyan magas volt a szemnyomás a meglévő szemében, hogy doktornő javaslatára azt is kiműtötték. A műtét költsége 33000 forint volt.
Viki cica súlyos sérülésekkel került a gondozásunkba. Az orra leszakadt, de szerencsére az orrnyílások épek maradtak. A rendelőben kapott ellátásért 17603 forintot fizettünk. Pamacs cicánknak ment a hasa, hányt, így orvoshoz vittük. Ennek költsége 6599 forint volt. Misi cica nem fejlődött úgy, ahogyan kellene, így vérvételt csináltattunk nála, ami 6675 forintba került.

Ebben a hónapban 42119 forintot fordítottunk külső segítségnyújtásra. 4 cicát kezeltettünk, többek között egy FIV+ és egy FELV+ cicát is.

Net-Vet Állatorvosi Rendelő: 1.115.265

Novemberben összesen 594782 forint támogatás érkezett tőletek, ebből az összegből 365282 forint az Adhat vonalnak köszönhetően, amit a ti sms-eitek és hívásaitok tettek lehetővé. Nagyon köszönjük nektek! <3

Hálával tartozunk Antal Krisztinának, Szőllösi Szabinának, Egri Gábornak, Mendre Ritának, Szűcs László Csabának, Ilyés Józsefnek, Dr. Lukács Barbarának, Györke Sándornak, Baksa Klárának, Dr. Séllei Nóra Katalinnak, Bényei Tamásnak, Jákob Tündének, Bodnár Krisztinának, Dr. Bagossyné Dr. Körtvélyesi Máriának, Kádár Fruzsinának, Győrfiné Jánossy Andreának, Czentye Györnynének, Deák Józsefnek, Szabó Szilviának, valamint Kecskés Lászlónénak.

Továbbá köszönjük minden anonim adományozónak! <3

Mint az októberi beszámolóban már említettük, elkezdtük a kerítésünk lecserélést, amire már nagyon-nagy szükségünk volt. Mivel hatalmas területről beszélünk, így sajnos az összeg sem volt kevés. A munkadíj első részletét, 335000 forintot ki is fizettünk a munkálatokat végző cégnek. Ezenkívül meg kellett vásárolnunk a lemezeket, amiből a kerítésünk lett, ami 1.042.820 forintba került. Ez már a kedvezményes ár volt, ennél lejjebb sajnos nem tudtak menni. Emellett 137414 forintért rendeltünk betont, szintén a kerítéshez. Ezen felül kifizettünk a havi villany, víz, telenor, könyvelő, NAV, konténer elszállítás számláinkat is, ami összesen 433066 forintba került. A Vetmedicától is volt egy rendelésünk, amelyben többféle kutya és macska féreghajtót, bolha elleni Fyprist sprayt, valamint teszteket rendeltünk, ez 130090 forintba került.

Nagyon köszönjük, hogy velünk voltatok ebben a hónapban is! <3


December:

Decemberben a Net Vet Állatorvosi Rendelőben 232160 forintot költöttünk oltásokra, chipre, valamint 278000-et ivartalanításokra. 6 kan kutyát, 8 szuka kutyát, valamint 1 nőstény és 1 kandúr macskát ivartalaníttatunk.

Gyémánt kutyusunk felszakította a farkaskörmeit, így ezeket le kellett műttetnünk, ennek költsége 9000 forint volt. Chiara kutyánkra újabb műtét várt, most a baloldali emlőlécet távolították el, mely 40000 forintba került. Leát az utcáról szedtük össze, bejelentés alapján, a lába sérült meg, az ellátásáért 9212 forintot fizettünk. Tivadar füle begyulladt, a kezelése valamint a fülcsepp 8484 forintba került. Elmex sajnos további vizsgálatokra szorult, az újabb kezelése 23588 forintba került. Judit és Lush vérvételen jártak a rendelőben, ezért 12600 forintot fizettünk. Mirjam, a pocsaji nyílt töréses kutyánk műtétje 51705 forintba került. Lion kutyusunk sajnos továbbra sem mutatott túl sok javulást, így újabb vizsgálatokat végeztek rajta. Hiába a gyógyszerek, vizsgálatok, Lion sajnos itt hagyott bennünket. Az ő kezelése 32120 forintba került.

Rebeka Téglásról került a gondozásunkba és folyamatosan hasmenéssel küzd. Az első vizsgálatok 14080 forintba kerütek. Matuzsálem papa Nádudvarról került hozzánk, ahol egy láncon vegetált, lebénult lábakkal. hatalmas daganattal. Az ellátása 29720 forintba került.

Zénó cica balesetesként érkezett a Net Vet Állatorvosi Rendelőbe, ahol sokktalanították, infúziót és gyógyszereket kapott. A szájpadlása gyakorlatilag ketté tört, a rendelőben nem vállaltak ilyen műtétet, így a Vezér Állatorvosi Rendelőbe szállítottuk át. Az elsődleges vizsgálatok költsége 32681 forintba kerültek.

Boróka a Boróka utcáról került a gondozásunkba, elütötték. Sajnos hiába próbálták megmenteni, még aznap este itt hagyott bennünket. Az ő ellátása 16103 forintba került.

Ebben a hónapban egy külsős cica kezelését vállaltuk, ez 13760 forintba került.

A Bod-Ri Állatorvosi Rendelőben is szép számmal vittünk állatkákat. Elmex kezelése itt folytatódott tovább, valamint Amica , Ada és Adél is sajnos rendszeres látogatók voltak.

A Vezér Állatorvosi Rendelőbe bevittek egy cicát, akinek csúnyán megsérült a lába. A gazdák nem tudták vállalni a kezelését, így a rendelőben hívtak bennünket, hogy vállaljuk-e. Igent mondtunk, így Mici a gondozásunkba került . Sajnos a sérült lábát amputálni kellett, utána pedig jó pár napot a rendelőben maradt. Az ő műtéti költsége, valamint ellátása 82675 forintba került.

Net Vet Állatorvosi Rendelő: 808079
Bod-Ri Állatorvosi Rendelő: 184880
Vezér Állatorvosi Rendelő: 82675

Decemberben több cicánk és több kutyánk kezelése is elkezdődött a Vezér Állatorvosi Rendelőben, erről a további számlákat a januári összegzésünkben láthatjátok majd.

Decemberben az Önkormányzattól 3.000.000.forintot kaptunk, mégpedig arra, hogy ingyenesen tudjuk ivartalanítani a rászorulók kutyáit/macskáit. Hamarosan meghirdetjük a programot,  a megosztásban a segítségeteket fogjuk kérni!

Ezúton is köszönjük a debreceni Önkormányzat segítségét! <3

Ebben a hónapban összesen 560615 forintnyi támogatás érkezett tőletek, amiért roppant hálásak vagyunk! Ebből az összegből 167675 forint az Adhat vonalon keresztül érkezett, ezt is nagyon köszönjük!

Hálásan köszönjük Bor Boglárka, Kondor Krisztina, Szőllösi Szabina, Tóth Zoltán, Egri Gábor, Eszterhai András, Frank Dóra, Mendre Rita, Győri Bettina Fanni, Darai Judit, Dr. Lukács Barbara, Tóth Emese, Tóth-Nagy Magdolna, Lakyné Riskó Zsuzsanna, Tóth Bence, Györke Sándor, Antal Krisztina, Puskás-Kondor Andrea, Baksa Klára, Kun Ibolya, Molárovits Zoltán, Kiss Marietta Erika, Törő Vanda, Dr. Szabó Angéla, Tóth Zoltán, Oroszné Kolosai Zsuzsanna, Dr. Krajczárné Sándor Mária, Dr. Dienes Gyula, Kovács Zsuza Réka, Bényei Tamás, Dr. Séllei Nóra Katalin, Jákob Tünde, Darai Judit, Ötvös Erika, Harasztosi Kriszta, Dr. Kiss Attila, Hevesi Zsuzsanna, Ocsovai Anett, Tárkányi Zita, Weidisch Zsolt, Domokos Dávid Richard, Szikszai Tamás Géza, Győrfiné Jánossy Andrea, Balogh Edina, Nagy Mónika, Vályi Zoltán, Márta Emilia, Pocsai Georgina, Kontrás Nikolett, Szekeres Krisztina, Vámosi János, Tóth Lajosné, Aczél Eszter, Dr. Dienes Gyula, Deák József, valamint Baderna Zsuzsa segítségét! <3 <3

További kiadásaink voltak még a kerítéshez kapcsolódóan, 88392 forintot fizettünk ismételt beton rendelésért, valamint 465000 forintot a munkadíjért. További 67437 forintot az eszközökért.

Ebben a hónapban is kifizettük a “szokásos” közüzemi és egyéb számláinkat. A havi könyvelési díj, a NAV, a Niok, a Generali biztosítás, a konténer elszállítás, a vízmű 482585 forintba került.

Továbbá 181920 forintot költöttünk a menhelyes autóra, a lökhárítót kellett lecserélnünk. Ennek költségét, valamint az ehavi konténer elszállítást a Hangya Közösség állta, a Cofidis- Kutya szemmel projekt keretében, amiért nagyon-nagyon hálásak vagyunk!!! <3

 

Megjegyzés hozzáfűzése