Januári és februári beszámoló


Ismét egy száraz, kissé lehet unalmas beszámolóval érkeztünk. Sajnos még csak most volt időnk összeszedni a januári és februári beszámolót.

2019 januárjában 324.700 forintot költöttünk oltásokra, valamint chipeltetésre. Továbbá 292.500 forintot áldoztunk ivartalanításra, köztük 10 kan, 5 szuka kutya, valamint 2 nőstény és egy kandúr macska volt az “áldozat”.

Íme a kezelések, amik nagyon komoly összegeket emésztettek fel: Citera kutyusunk szívférges, így vele szívultrahangon jártunk, ami 7600 forintba került. Jiglypuff balesetes kutyaként került hozzánk, Elepről, a medencéje eltört, az eddigi költsége 11875 forint volt. Kirlia az ivartalanítás mellett átesett egy daganat eltávolításon is, ami 15600 forintba került. Hurrikán füle nagyon csúnyán begyulladt, mint kiderült egy hatalmas seb volt benne, aminek kezelése 8521 forint volt. Whooper babéziásan érkezett hozzánk, az ő kezelését egészen olcsón megúsztuk, összesen 10315 forintot fizettünk. Vuvuzelát nagyon sokan ismerhetitek, Derecskén feküdt napokig egy építkezésen, magatehetetlenül, csak a szemeit tudta mozgatni, tetanuszos volt. Az ő ellátása, bentlakása 134.635 forintba került.
Togepi Sárándról érkezett hozzánk, a szemét azonnal műteni kellett. A műtét 9080 forintba került. Weedle és Nidoral egy napon érkezett hozzánk, mindkettő balesetes kutyaként . Mindkettőjüket tovább kellett szállítanunk Nyíregyházára az állatkórházba. A Net Vet rendelőben Weedle-ért 16260 forintot, Nidoralért 29276 forintot fizettünk, a nyíregyházi kórházban Weedle-t megműtötték, de sajnos a műtét másnapján meghalt. Nidoralt végül el kellett engednünk, az állapota már válságos volt. A kórházi ellátásuk, Weedle műtétje, stb 137.125 forintba került.
Onix kutyánk Hosszúpályiból érkezett, az út mellett feküdt napokig a -10 fokban, lebénult hátsóféllel. A debreceni rendelőben 24692 forintot fizettünk, majd Nyíregyházára szállítottuk, ahol megműtötték, a költsége 184.980 forintba került. Pupitár évekig élt láncon, hatalmas sérvvel. Sajnos a szívféregtesztje pozitiv lett, így szívultrahangot is kellett neki csináltatni, ami 6800 forintba került. Pihe bőre egyre csúnyábban kisebesedett, így kezelését megkezdtük, aminek első részlete 6583 forintba került. Marill hónapokig kóborolt lebénult lábakkal Pacon. A gondozásunkba vettük, sajnos a röntgen kimutatta, hogy gerincen lőtték, így műteni már nem lehet. Az ő költsége 8660 forintba került. Csomád kutyusunk szívféreg tesztje szintén pozitív lett, így megkezdtük a kezelését, csináltattunk szívultrahangot, az eddigi költsége 28020 forintba került. Az egyik legnagyobb kiadást a 7 fős martinkai kölyökcsapatunk jelentette, akiknek a tesztje parvo pozitív lett. A 7 kölyökből sajnos csak 4-et sikerült megmenteni, de a költségeik elképesztően magasak lettek. 409.400 forintot fizettünk értük a rendelőben.

Külső segítség nyújtásaink ebben a hónapban is voltak. Voltorbnak gazdája kért segítséget, hogy HETEK óta nem ürített a kutya székletet, fájdalmai vannak. A rendelőbe vittük, ahol megvizsgálták, kapott gyógyszereket, stb. Az ő költsége 14440 forint volt. Egy Hajdúszoboszlón elütött kutyushoz is a segítségünket kérték, akit elütöttek. A kutyust órákon keresztül próbálták megmenteni, belső vérzése volt, a lépét el kellett távolítani, de sajnos másnap reggelre meghalt. Az ő költsége 35.000 forint volt.
Januárban cicáink sem kíméltek minket és sajnos többen beteget jelentettek. Bernátot, Danit, Donit, Daphnet, Gattot, Kazoot, Dorothyt, Pannit, Gáborkát,Lottit, Vixiet, Vivit, Antalt, Vicát,Répát és Jankót is orvoshoz kellett vinnünk. Az ő összes költségük 70027 forintba került. Jankónak komolyabb vérvétel is kellett, mert nagyon sokat fogyott az utóbbi időben. Pamacs cicánk a nyakát véresre vakarta, kisebesedett, ennek kezelése 5060 forintba került. Nóri cicánk Hármashegyről érkezett, rossz állapotban. Sajnos újra kellett éleszteni, a tüdeje a röntgen alapján nagyon csúnya volt. Kezelése jelenleg is zajlik, de a januári számlája 23639 forintba került. Panther cicánkat a Szávay Gyula utcán szedték össze, vérző szájjal, magatehetetlenül. Szerencsére felépült, a költsége 28395 forint volt. Egy cicával az ügyeletre kellett mennünk, a Wesselényi lakótelepen ütötték el. Sajnos a cica nem élte túl, az ellátása 49400 forintba került

Január hónapban megkezdődtek a munkálatok a szociális épületünk hátsó részében is, ahol az egyik helyiségünket alakíttattuk át olyan szobává, ahol az idős, beteg kutyáink nyugodtan élhetnek, akár életük végéig is. 4 nagyobb kennelt csináltattunk, amik tágasak, biztonságosak. Ennek előlegét átutaltuk a kivitelező cégnek, ez 378.000 forintba került.

Januári kiadásink összegezve:
Net Vet Állatorvosi Rendelő- 1.666.493 Ft
Bod-Ri Állatorvosi Ambulancia- 189.740
Sasfészek Állatorvosi Rendelő-Hajdúszoboszló- 35000
Nyíregyházi Oktató Állatkórház- 322.105

A közüzemi és egyéb számlákat is rendeznünk kellett, (víz, villany, telefon, munkaügy, könyvelő, stb) ez 273.576 forintba került.

ÖSSZES KIADÁS: 2.486.914 Ft.

Januárban 707.493 forint támogatás érkezett a számlánkra, amiért nagyon-nagyon hálásak vagyunk nektek! Hálásan köszönjük azoknak, akik hívták az Adhat vonalunkat, ebből 304.000 forint az Adhat vonalból származik!

Továbbá 1.000.000 forint érkezett a Lush-tól, a megnyert pályázat keretében, amelyből megkezdtük az ivartalanítási programot, ezt az összeget elkülönítve kezeljük és kizárólag a programra fordítjuk.

Nagyon köszönjük Vámosi Jánosnak, Selyeby Klárának, Kádár Fruzsinának, Köbli Mónikának, Dr. Krajczárné Sándor Máriának, Tóth Gabriellának, Kókai Balázsnak, Antal Borbálnak, Tövisháti Attilának, Bankóné Bartók Évának, Simon Tündének, Szabó Balázsnak, Mavrogenis Anitának, Kiss Andreának, Kovács Zsuzsának, Lukács Máriának, Mendre Ritának, Pénzes Nórának, Ocsvai Anettnek, Szöllősi Szabinának, Dr. Bódis Karolinának, Györke Sándornak, Darai Juditnak, Baksa Klárának, Tóthné Polyánszky Irénnek, Rácz Mariannak, Szűcs Edinának, Dr. Séllei Nórának, Bényei Tamásnak, Tar Zsoltnénak, Tar Zsoltnének, Ötvös Barbarának, Szabados Flórának, Aczél Eszternek, Manuelnak, Újlaki Gyöngyinek, Jákob Tündének, Dr. Nagy-Baló Edinának, Molnárné Szűcs Juditnak, Aradi Katának, Gyükér Nórának, Kontrás Nikolettnek, Budai Péternek, Dr. Gottdiener Lászlónak, Kis Gábornak, Győrfiné Jánossy Andreának, valamint minden anonim segítőnek! <3 <3

———————————

Február hónapban 295.800 forintot költöttünk oltásokra valamint chipeltetésre. 18 állatot ivartalanítottunk, amelynek költsége 313.500 forint volt. Lincoln és Krabby kutyusunknak a fogkövét le kellett szedetnünk, mert csúnyán be volt gyulladva az ínyük, ezért 16000 forintot fizettünk.

Zafrina és Pupitár kutyusunknak is lágyéksérve volt, amit eltávolíttattunk.. Zafrinának továbbra vérvétele és röntgen felvétele is készült, Pupitártól szintén vért vettek. A két kutya költsége 68.800 forintba került. Tönköly baba az első oltása után nagyon rosszul lett, így a rendelőben kezelték 14.280 forintért. Karolyn egy nagyon szerencsétlen baleset következtében eltörte a lábát, amiért 40.720 forintot fizettünk. Jonatán, Anabell, Amúr, Milic, valamint Alma kutyusunk vizsgálaton, vérvételen járt a rendelőben, az ő költségük 19.800 forintba került. Basedow a szokásos kontrollján (az egyik szemével van probléma) járt Nagy Otília doktornőnél, ez 6240 forintba került. Temzének szintén a szemével van probléma, több vizsgálatot is elvégzett rajta doktornő, ez 8680 forintba került. Köles Hajdúbagosról érkezett a gondozásunkba, ahol magatehetetlenül feküdt az utcán. Napokig kérdéses volt, hogy életben marad-e, de szerencsére felépült. A kezelése 43.030 forintba került.
Cotangens bőrproblémákkal küzd, ezért vért vettek tőle, kapott sampont, gyógyszereket, amiért 18.090 forintot fizettünk. Mecsek kutyusunk ultrahang vizsgálatán, egy hatalmas daganatot találtak a lépén, így azonnali műtétet javasoltak. A műtét költsége 70.910 forint volt. Onix a lebénult kutyusunk nagyon nehezen tudott vizeletet üríteni így orvoshoz vittük, ahol gyógyszereket kapott. Ennek költsége 8185 forint volt. Árpa kutyusunk sok-sok évet lehúzott a lánc végén, ahol egy hűtő volt az otthona. A gondozásunkba kerülésekor kapott chipet, csináltattunk szívféregtesztet is, ami sajnos pozitív lett. A kezelését megkezdtük, eddigi költsége 14480 forint volt. Whooper kutyusunk szemét Nyíregyházán műttettük meg, mert dermoid kinövést találtak rajta. A műtét költsége (ami ivartalanítással együtt történt) 44750 forintba került.

2 balesetes cicánk is volt ebben a hónapban, akik sajnos minden küzdelem ellenére nem élték túl. :( A két cica költsége 28.000 forintba került. Egyikük a Vincellér utcáról, másikuk az Árpád térről érkezett. A Vámospércsi útról került hozzánk Norbi cica, akit vélhetően kutyák szedtek szét. A teste nagy része eleven volt, napokig kérdéses volt, hogy életben marad-e. Hála a Vezér Állatorvosi Rendelőnek, Norbi él és virul. Az ő kezelése 89700 forintba került.

Fagyi, a hűtőbe zárt cica nagyon rossz állapotban érkezett a gondozásunkba. Szerencsére sikeresen felépült, a kezelése 27178 forintba került.

Februári kiadásaink összegezve:
Net Vet Állatorvosi Rendelő: 1.114.982
Bod-Ri Állatorvosi Ambulancia 191.890
Tara-Vet Állatorvosi Rendelő 26000
Vezér Állatorvosi Rendelő 89700
Nyíregyházi Oktató Állatkórház 44750

Továbbá befizettük a közüzemi számlákat (víz, villany, telefonszámla), valamint az egyéb fontos anyagi terheket (munkaügy, könyvelő, Adhat vonal, stb), ezekért összesen 188.486 forintot fizettünk.

ÖSSZES KIADÁS: 1.655.808 Ft

Februárban 308.635 forint támogatás érkezett, amiért nagyon hálásak vagyunk nektek! Köszönjük az utalásokat Ádám Zsuzsannának, Darai Juditnak, Dr. Kovács Elzának, Dr. Nagy-Baló Edinának, Tövisháti Attilának, Takács Andreának, Szabó Balázsnak, a Szűcs családnak, Mendre Ritának, Márton Erikának, Dr. Lukács Máriának, Orosz Beatrixnek, Györke Sándornak, Bunya Beatrixnek, Törő Vandának, Baksa Klárának, Felföldi Rolandnak, Ötvös Barbarának , Mester Anitának, Szőllösi Szabinának, Lakatosné Pethő Ildikónak, Mogyorós Kingának, Szathmáry Ildikónak, Lakatos Petrának, Adomán Lászlónak, Kanizsár Péternek, Bakóné Bartók Évának, Nagy Erikának, Fülöpné Ágoston Szilviának, Kovácsné Papp Katalinnak, Szabó Szentmiklósi Anitának, Bényei Tamásnak, Dr. Séllei Nóra Katalinnak, Jákob Tündének, Csörgő Zsófinak, Polgár Alettának, Katona Editnek, Bederna Zsuzsának, Lundné Szilágyi I. és családja., Cséky Tímeának, Deák József Zoltánnak. Továbbá nagyon köszönjük minden anonim adományozónak, valamint mindenkinek, aki hívta az Adhat vonalunkat! Szuperek vagytok!

Köszönjük mindenkinek, aki ebben a hónapban is velünk tartott!

Továbbá szeretnénk köszönetet mondani, mindenkinek, aki nekünk ajánlotta fel adója 1%-át. Nagyon-nagyon köszönjük nektek!

Aki még nem nyilatkozott adója 1%-áról az kérjük gondoljon ránk!

Együtt az Állatokért Állatvédő KHE
4002, Debrecen, Mészáros Gergely kert 0452/2
Paypal: debrecenikutyahaz@gmail.com
Számlaszámunk: 14100213 – 24460049 – 01000008
(IBAN: HU20 14100213 – 24460049 – 01000008, Swift: MAVOHUHB)
Adhat vonal: 13600 hívása, majd 84-es kód megadása, vagy SMS-ben a 13600-as számra elküldeni a 84-et. Egy hívás/SMS 500 Ft támogatás.
Adószám: 18567623-1-09

 

Megjegyzés hozzáfűzése