Mentorprogram 2017. évi összefoglaló: Wilson és Eszter


“Wilsonnal 4 hónapja foglalkozom hivatalosan mentorként, ami nem túl sok idő, de mégis úgy érzem, hosszú utat tettünk meg. Ez alatt a 4 hónap alatt rengeteget tanultunk egymástól, egymásról, és egy rettentő erős kapcsolat alakult ki közöttünk. Mostanra sikerült elérnem, hogy engem tekintsen falkavezérnek, bár ez a viszony még nem stabil így ezt a jövő évben szeretném minél jobban elmélyíteni, de szerintem jó úton járunk. A kennelből kihozatal amilyen rossz volt az elején, most olyan egyszerű: az első alkalmakkor 10-15 percet kellett várnom, hogy lenyugodjon, és ki tudjam hozni, de még akkor is küzdöttünk az ajtóban, hogy ne robbanjon ki előttem, most pedig már 1 perc alatt kint vagyunk úgy, hogy eszébe sem jut az, hogy ő menjen ki előbb a nyitott kapun. Általában hosszú pórázon sétálunk, de akkor is mindig figyel, hogy merre vagyok, mit csinálok, és ha hívom, azonnal rohan is hozzám.

19059223_291086978020245_1970155315764379155_n

Ami még nagyon pozitív számomra, hogy korábban nem lehetett megmaradni más állat 10 méteres közelében, mert már toporgott és nyüszített, most pedig már szinte fel sem veszi a többi kutya jelenlétét. Nyilván még mindig problémák vannak ezen a téren, viszont már úgy 3-4 méterre meg tudunk közelíteni úgy kutyákat, hogy ne is törődjön velük.

Összességében óriási a szerelem, és tele vagyok tervekkel 2018-ra: szeretném még jobban megerősíteni a falkasorrendet, megtanítani láb mellett sétálni, szeretnék mindenképpen javítani a kutyákkal való kapcsolatán, és ha jobb idő lesz, szeretnék elkezdeni vele futni.”

Írta: Wilson mentora, Mikula Eszter

Megjegyzés hozzáfűzése