Mentorprogram 2017. évi összefoglaló: Borostyán és Vanda


“Borostyán egy több szempontból alul-szocializált kutya volt, durván játszott az emberrel, mivel semmilyen szabály nem volt neki soha felállítva, ezért az öntörvényűségével nehéz volt megküzdeni. Eleinte nagyon nehezen haladtam vele, mivel korábban hasonló kaliberű kutyával nem dolgoztam soha, ezért nagy segítséget jelentettek a mentortársak észrevételei és tanácsai.
Miután megtörténtek az első szabályfelállítások (nem jöhet ki a kennelből ajtónyitásra, nem szabad ugrálnia közben és bent nem szabad durván játszania), kicsit könnyebben és gyorsabban lehetett vele haladni.
Labdával nagyon jól motiválható, illetve labdázással el lehet terelni a figyelmét más, egyelőre még zavaró tényezőkről, úgy mint idegen kutyák, különböző járművek, amiket általában meg akart támadni.
Mostanra nagyon jól lehet vele együttműködni, habár az akaratosságán még mindig van bőven csiszolnivaló, de az elmúlt fél év alatt kipróbáltuk a canicross és bikejöring sportokat is, amelyeket nem csak hogy élvezett, de azonnal tudta, mi a feladat és összhangban ment a munka.
Mindenki kedvenc trükkjét is ismeri már: a pacsit.
Jelenleg idegen emberekkel való kulturált ismerkedése is zajlik, hogy ne ugráljon fel rájuk és ne megugatva közelítse őket.

Nála nagyon sokat segítene és gyorsítana a fejlődésén egy nyugodt, gazdis környezet, ahol az energiáit megfelelően és rendszeresen le tudja vezetni és kialakulna egy napi rutin az életében.”

Írta: Bori mentora, Törő Vanda

26909066_10215384810639674_1002438078_o

Megjegyzés hozzáfűzése