Ami valakinek szemét, másnak kincs!


14925269_1188356267870121_1626329655677787037_nÉppen a rendelőben voltunk egy talált kutyánkkal, amikor behoztak egy német juhász szuka kutyát egy óriási daganattal. Az erdőben találták, azonnal orvoshoz rohantak vele. Itt már a szívünk a torkunkban volt, tudtuk, hogy el kell helyezünk, ha a megtaláló nem tudja vállalni. De nem ez történt. Kérték, hogy beszéljünk a megtalálóval, de legnagyobb meglepetésünkre a megtaláló a kutya minden orvosi költségét vállalta, valamint szeretné befogadni is őt. 6 éve nem volt kutyájuk, azóta gyászolják az előzőt és pontosan ilyen volt, mint akit most találtak.

A megtaláló el sem mozdult a láthatóan szörnyű állapotban lévő kutyától. Könnybe lábadt a szemünk, hiszen valljuk be, ez ritka. Tudjuk, nem mindenkinek van lehetősége befogadnia és finanszíroznia a költségeket…

A kutya szívférges, 40 fokos láza van, valamit 2 daganata éktelenkedik az emlőinél. Az egyik egy öklömnyi, a másik pedig mint egy kisebb emberi fej. Borzasztó egy csodaszép kutyát így látni. Hosszú hónapok, évek kellettek, hogy ez a daganat ilyen hatalmasat nőjön. A “gazdája” reméljük hasonlóan egy erdőben végzi, nem tudunk már mit mondani…Chipje természetesen nem volt.

A kutya későbbi oltását mi vállaltuk, valamint a chippeltetését, illetve ivartalanítását. A műtéten azonnal át kellett esnie. Szerencsére épségben felkelt és lábadozik.

Elmondhatatlanul hálásak vagyunk a megtalálónak, hogy ilyen hatalmas költséget vállalt (a műtét, szívféreg- kezelés, rtg, ultrahang, további kezelés, stb.- kb. 90.000 Ft) és hogy szerető otthon biztosít a későbbiekben ennek a tündérkének!

Megjegyzés hozzáfűzése