2016. július


Júliusban 13 kutya és 6 macska került a gondozásunkba. Az Izland babák még szoptatós korukban, 5 naposan kerültek hozzánk, a Tócó patak mentén találták őket állatbarát emberek. Szerencsére mára már szépen cseperednek, mindenki egészséges. Capri, Korzika és Mallorca Hajdúbagosról érkezett hozzánk, mert a helyi mezőőrrel akarták elvitetni őket és már nagyon hosszú ideje voltak a várólistánkon. Korzika és Mallorca nagyon szocializálatlan volt, de már egy hónap alatt is rengeteget oldódtak. Seychelle és Ciprus az utcáról érkezett, egyikükben sem volt chip…

Borabora és Ibiza (=Lara és Maya) “kalandos” története sajnos nem a legvidámabb. Halápon, a puszta közepén éltek láncon. Ivartalanításra hoztuk be őket, de Ibiza feje szó szerint rohadni kezdett, így a feje búbjától a nyaka aljáig minden bőrt el kellett távolítani. Visszavinni nem vihettük a mocsokba ilyen sebbel, így az anyjával együtt (Borabora) hozzánk kerültek, mert ígéretet kaptunk, hogy átveszik őket. Sajnos ennek már lassan 3 hete és még mindig nálunk vannak, pedig nagyon nehezen tudjuk megoldani az elhelyezésüket, a többi állatunk kárára.

A cicákat nemes egyszerűséggel a gazdi kihozta, letette egy dobozban és otthagyta.. Egészségesek, oltási programjukat megkezdtük.

Köszönjük mindenkinek, aki támogatott minket ebben a hónapban is!

13924907_1120846451287770_4085131921699348154_n

Megjegyzés hozzáfűzése