DSC_0103

2016 augusztusában a Dogtown menhelyünk idős lakóit támogatja!


http://www.varosikutya.hu/kuldetesunk-2/2016-augusztusaban-az-idos-menhelyi-kutyakat-tamogatjuk-61

“Ha 2016 augusztusában rendelsz a DogTown webáruházból, akkor a rendelésed értékétől függően te is hozzájárulsz a debreceni menhely idős kutyáinak ellátásához.
Vásárlásodból 2500 Ft-onként 1 kutya fél napi tápadagját visszük el a menhelynek, így TE is hozzájárulhatsz, hogy túléljék és mihamarabb szerető gazdira találjanak a 10 évnél idősebb kutyusok is.

Egy Franciaországban végzett felmérés azt mutatta ki, hogy ha a kutya menhelyre kerülését követően nem kerül gazdához nagyjából egy éven belül, akkor eléggé valószínű, hogy egész életét a menhelyen éli le. Ahogy telnek az évek, egyre kevesebb esélye van a kölyökkutyákhoz, vagy fiatal felnőttkutyákhoz képest a kissé már lassabb mozgású, idősödő menhelyi kutyáknak.

Amikor valaki először a fejébe veszi, hogy kutyát szeretne, egyből egy cuki kiskutya játékos képe jut eszébe.

Ez érthető is, és van annak is előnye, ha egy kiskutya a kezdetektől mellettünk van, és mi nevelhetjük fel. Így biztosan nem lesznek berögzült rossz szokásai, reflexei, mint ami néha egy-egy sokmindent megélt idősebb menhelyi kutyusnak lehet.

Emellett egy idősebb kutya kicsit több egészségügyi gondoskodásra is szorul, hiszen ilyen korban jönnek elő tipikus időskori problémák, mint pl. az izületi betegségek, és hát emaitt érthetően nem annyira vonzó egy idős kutya befogadásának gondolata, mint egy kölyökkutyusé és pont emiatt egyébként nem is mindenkinek javasolt.

Ugyanakkor a következő szempontok miatt érdemes megfontolnod, hogy a családba idősebb kutyát fogadj örökbe:

1. Ha alapból lustább típusú vagy és olyan kutyát szeretnél, aki kis mozgásigényű, akkor nem muszáj tovább keresgélned, hogy melyik fajtájú kutya illik hozzád, ugyanis 10 év felett már a kutyáknak vigyázniuk kell az izületeikre, nem lehet annyit futni velük, mint fiatalkotukban, így bármely fajta idősebb változata illik hozzád.

2. Csakazértis megmentem elv: én emiatt csak felnőtt kutyák közül válogattam a menhelyen, mert úgy voltam vele, hogy a kölykök annyira cukik, biztos gyorsabban gazdira találnak, ezért olyan kutyát választottam, aki addig senkinek nem kellett, egy idegrendszeri betegség miatt ferdefejű tüneményt: az ő történetét itt olvashatod.

3. Az idős kutya sokkal nyugodtabb, nem küzködik szeparációs szorongással, mint fiatal társaik, nem rág szét semmit, nem ugat, nem szökik el. Ő csak nyugodtan szeret és Rád figyel. Más nem is érdekli. Emiatt egyébként egész könnyen taníthatók is, mert nem kalandoznak el.

4. Kisgyerek mellé vagy idősebb családtagoknak a legjobb választás: az idős kutyák nyugodtabbak és jobban alkalmazkodóbb, nem sodorják el játék közben a gyereket, mozgásuk sokkal lassabb, kiszámíthatóbb, biztonságosabb.

5. Jobban kijönnek más állatokkal: Ha van másik kutyád/macskád/hörcsögöd stb. sokkal könnyebben ki fog jönni az idős kutyával, mintha egy fiatalat akarnál beszoktatni a mindennapjaitokba.

Remélem, hogy ezen pontok alapján te is kedvet kaptál egy idősebb kutyus befogadásához, de ha azt most nem is tudod kivitelezni, elég az is, ha augusztusban őket támogatod a DogTown webáruházon keresztül. Ehhez nem kell mást tenned, mint rendelni a DogTown webáruházból, és a rendelésed értékétől függően te is hozzájárulsz a debreceni menhely idős kutyáinak ellátásához vagy megosztani ezt a posztot a kutyás ismerőseiddel, hogy rajtad keresztül támogathassák ezeket a kutyákat: Léni, Bogarantyú, Shelley, Karácsony, Peace, Puszedli.”

Megjegyzés hozzáfűzése