12194342_1030918473607430_1786648250_o

Bemutatkozik a Cella program


szzzzHogyan zajlik a projekt?
A kutyaiskola oktatói kiválasztják a Debreceni Kutyaház Állatotthon projektben részt vevő lakóit. A választás során természetesen nagy hangsúly kerül a kutyák összeférhetőségére és az együttműködési hajlam feltérképezésére. Ezek a tényezők ugyanis biztosabb sikerélményt nyújtanak a fogvatartottaknak a közös munka során, így biztosabbá válik a projekt sikere is. Ezt követően a rostán fennmaradt kutyák fotói alapján a fogvatartottak választhatnak maguknak négylábút, akivel a következő néhány alkalommal együtt fognak dolgozni. Így már a választásnál előtérbe kerül az érzelmi tényező, valamint a rövid távú felelősségvállalás – ezekre tudunk később építkezni.

A 7 hetes kurzus elméleti foglalkozással indul, ahol a fogvatartottak megtanulhatják a módszer alapvető fogalmait, betekintést nyerhetnek a kutyakommunikációba, a kutyák gondolkodásába.
Ez elengedhetetlen alap a további munkához. Ezt követően 90 perces gyakorlati foglalkozás várja a résztvevőket, ahol megismerkedhetnek a pozitív megerősítéssel való tanítás sikerével, az erőszakmentes akaratérvényesítés formáival, az együttélés alapvető szabályaival, ezen szabályok mind a kutya, mind pedig az ember életében betöltött szerepével.
A cél rövid távra: a körülményekhez mérten mindkét fél számára teljes értékű kapcsolat kialakítása.
Hosszabb távú cél: a módszer személyiségfejlesztő látásmódjának saját tapasztalatok útján történő elsajátítása.

Hogyan profitálnak ebből az Állatotthon lakói?
A projekt ideje alatt a fogvatartottak az oktatók segítségével alapvető engedelmességi feladatokat tanítanak a kutyáknak – kizárólag pozitív megerősítéssel, jutalmazással.
Emellett a kutyák mindennapi életben igen fontos ismereteket is elsajátítanak, például azt, hogy hogyan kell laza pórázon közlekedni, miként lehet az emberi kommunikációt értelmezni, az emberrel együttműködni, megismernek néhány alapvető szabályt, amelyek biztosítják a kutyák, kutyások és nem kutyások békés együttélését a későbbiekben. A jólnevelt ebeknek pedig az örökbeadási esélyük nő. Ugyan ki ne szeretne egy tanult kutyát örökbefogadni?

 https://www.facebook.com/eletreitelve/?fref=photo

Megjegyzés hozzáfűzése