Nyújtsd a kezed 2.: Gyömbér és Sebestyén Dóri


Gyömbér

Gyömbér

Gyömbérrel 2015.10.11-én találkoztam először, csak eső miatt nem tudtam kivinni, de már az első perctől kezdve meg volt a szimpátia közöttünk.(szerintem :D )

10.18-án voltam kint vele először sétálni. Az ül utasításra és a kajára már akkor is tudott ülni, a helyben maradás még szóba sem jöhetett :) a fekvéssel is voltak kisebb gondok.

10.23-án mikor kivittem a láb melletti séta nagyon jól ment, a fekvés is alakulóban van mert, még a fenekét nem mindig teszi le, a helyben maradás is másfél lépésig sikerült.

10.25-én a fekvés egészen jól alakulgat, a helyben maradás 3-4 lépésig megy. Más kutyákkal parancsra már nem nagyon foglalkozik. Az első alkalomhoz képest nőtt a koncentráció képessége. Ezen a napon szembesültem Gyömbér sötét oldalával, miszerint idegenekre ugat. :/

12.05.
A mai napom nagy mérföldkőhöz érkeztem Gyömbérrel. Ma teljesen új trükköt sikerült megtanulnia nagy nehezen… a pacsit! 20 percen keresztül csak bökdösött, rágcsálta a körmöm, ujjam mire végre felemelte a mancsát én meg örültem, mint Pistike az új biciklinek… majd további 5 perc alatt elsajátította. A kennelsorok előtt még mindig nagyon rángat, felpörög, igyekszem korrigálni, határozottan kibillenteni ebből az állapotból ez azonban még nem mindig sikerül ugyanis Naményt is fegyelmezni kell és a kettő nem mindig megy egyszerre. :) Számomra már az is haladás, hogy kettőjüket egyedül ki tudom vinni hasraesés nélkül. :D Ma több időt szántam arra, hogy a kennelen belül és előtte megnyugodjanak, ne ugassanak és a kennelsorok közelében is nyugodtak maradjanak ez kisebb-nagyobb sikerrel meg is valósult, a kenneltől a kinti térig legalább kb. 10-15 perc telt el. Kint már mind a ketten megnyugodtak és hosszú pórázra tettem őket, amin nagyon ügyesen viselkedtek. Gyömbér kapta a hosszabb pórázt, mivel neki nagyobb mozgásigénye volt mint Naménynak, aki csak békésen ballagott mellettem vagy a közelemben. Ma Gyömbérrel azt is gyakoroltuk, hogy ha messzire megy maximum a 2. hívásra odajöjjön hozzám kaja nélkül, ez az esetek többségében nagyon jól ment neki. :)

Gyömbi és Namény

Gyömbi és Namény

Megjegyzés hozzáfűzése