1508979_660427530663000_1939589254_n

A hét kutyája: Orange


Orange-ot 2013. májusában a menhelyre vezető úton egy fához kikötve találtuk. Csont sovány volt, nyakában pedig drót darabokból és egyéb szúrós dolgokból összeeszkábált “nyakörv” volt…

Orange egy 4 év körüli ivartalanított szuka kutyus. Mostanra gyönyörűen néz ki, szépen felhízott. Hatalmas mozgásigénye van, mi pedig sajnos nem tudjuk neki biztosítani a megfelelő lemozgatást. Nagyon kedves, bújós, pusziosztó kutyus, aki imádja az embereket. Mindenképp határozott gazdinak ajánljuk, mert ha nincsenek szabályok, akkor könnyen átveszi a falkavezér szerepét. Kan kutyákkal jól kijön, de velük is összeszoktatást igényel, szuka kutyákkal domináns. Pórázon kissé húz, de elegendő séta után már szépen vezethető. Kajáját nagyon félti, evés közben se embernek, se kutyának nem engedi, hogy hozzá nyúljon. Előéletéből adódóan éheztették, ezért félti annyira…

Ha valaki eljárna vele kutyaiskolába és levezetné az energiáját, kiváló kutyus válhatna belőle. Kajával nagyon motiválható, bármire képes érte.

Nem adjuk ki telepőrnek, sem láncra, hogy “na ez jó lesz, majd ugat”. A legjobb az lenne neki, ha olyan gazdihoz kerülhetne, aki rendszeresen eljár túrázni, kirándulni és Orange-ot is magával tudná vinni.

A leendő gazdinak segítségére lesznek a Debreceni Kutyaiskola trénerei, akik felajánlották, hogy tanácsokkal látják el a komoly érdeklődőket. ;)

Ha Te vagy az a személy, akkor töltsd ki az alábbi linken szereplő kérdőívet és küldd el nekünk az info@debrecenikutyahaz.hu e-mail címre.

Kérdőív: http://www.debrecenikutyahaz.hu/?page_id=256

Megjegyzés hozzáfűzése