10330294_711627408876345_2508919009366146078_n

A hét kutyája: Szendy


Szendy, a 6 éves szuka kutyus immár több mint 3 éve van a menhelyen.

Eleinte udvaros kutya volt, aztán egy incidens miatt úgy döntöttek a menhelyen, hogy biztonságosabb, ha egyedüli kennellakó kutya lesz. Sajnos a magány mellé társult még az ő emberfóbiája, ami nem javított örökbeadhatási esélyein. Mindenkitől félt, elbújt, minden idegen dologtól megrezzent, csupán egy két gondozóban bízott, akiket már régóta ismert. Aztán a menhely indított egy programot, “Nyújtsd a kezed” címmel. Ez jelentette neki az esélyt arra, hogy majd egyszer örökbefogadhatóvá váljon.

Örömmel kijelenthetjük, hogy így 9 hónap foglalkozás után, Szendynek sikerült leküzdenie az emberektől való félelmét. :) Külön ki szeretnénk emelni azt, hogy amennyire félt a férfiaktól, mára már annyira imádja őket, hogy még bújik is hozzájuk simogatásért. :) A többi kutyával dominánsan viselkedik, de nem bántja őket. Sanyi kutyával imádják egymást, ez bizonyítja, hogy nem lehetetlen másik kutyussal együtt tartani.

A sétáltatásról: Szendy hihetetlenül lusta kutya, és ha tehetné, egész nap csak feküdne kiterülve a napon, vagy a vackában. :D Ritkán van kedve sétálni, olyankor hosszú pórázon nyargal ide-oda a magas fűben és csak úgy sugárzik a boldogságtól, ha pedig épp nincs kedve ehhez, akkor lefekszik és onnan csak nagy nehezen lehet elmozdítani, éppen ezért ajánlanánk olyan helyre, ahol egész nap csak lustulhat, pl . lakásba. Nem adjuk ki telepőrnek, sem láncra.

Szendy akaratos, de igazán bújós, kedves kutya. Ha valaki ad neki egy lehetőséget arra, hogy egy szerető környezetben éljen, azt igazán meg tudja hálálni.

Ha Te vagy az a személy, akire Szendy vár, akkor töltsd ki az alábbi linken szereplő kérdőívet és küldd el nekünk az info@debrecenikutyahaz.hu e-mail címre.

Kérdőív: http://www.debrecenikutyahaz.hu/?page_id=256

Megjegyzés hozzáfűzése