letsz

LÉTSZÁMSTOP!


LÉTSZÁMSTOP!!!

Nem megy….Van, amikor már nem megy. Esetünkben úgy 1 hónapja jött el ez a pillanat és még azóta is tart; folyamatosan özönlenek be a kutyák. Felhasználtuk az utolsó vésztartalékokat, de nincs tovább. Jelenleg 148 kutya és 20 cica van a gondozásunkban. Ez a létszám a 120 férőhelyes menhelyen rettentően sok, ráadásul úgy, hogy rengeteg problémás, agresszív kutyánk van, akik mellé NEM TUDUNK kutyát tenni.

Nem beszélve a -még- örökbefogadásra alkalmatlan kutyákról, akik emberekkel sem kompatibilisek. Velük foglalkozni kellene, rehabilitálni őket, hogy társaikhoz hasonlóan megkaphassák az esélyt az új életre, de ennyi kutya mellett ez nem kivitelezhető. Minden kennelünkben -ahol csak lehet- hárman laknak, de tovább nem tudjuk és nem is fogjuk ezt a számot növelni. Ennek persze egyértelmű következménye, hogy a kutyák sokkal stresszesebbek, ingerlékenyebbek, több a verekedés, amit szeretnénk elkerülni.

Minden szobánkban kutyát tárolunk. Hogy mit értünk ez alatt? A szociális helyiségünk étkezőjében, öltözőiben, előadó termében, wc- iben és orvosi szobájában is kutyák vannak. A szociális épületünkben HARMINC kutya lakik, s akad köztük jónéhány, aki hetek óta ketrecben van, hiszen nem tudjuk kitenni kennelbe, mert nincs helyünk! A kölykök szinte ezekben a ketrecekben nőnek fel, mert mire áttehetnénk őket máshova, újabb és újabb áldozatokat pakolnak ki a menhely elé, vagy dobnak ki az út mellé… Őket naponta 3x ki kell vinni sétálni, emellé még jön ugyanúgy a takarítás és az etetés.

NEM BÍRJUK TOVÁBB!

Számtalan ideigleneshez kell naponta mennünk oltás miatt, vagy kaja utánpótlást vinni. Óriási köszönet és hála nekik, hogy vállalták a kutyusokat, de –sajnos- ez is egy plusz teher az Egyesületnek.

Ne értsétek félre! Csupán az alábbiak miatt fogalmaztunk így:
Kint a gondozóink megszakadnak. A szociális épületben lévő kutyákat naponta 3x kell kivinni és kitakarítani, emellett az 50 kennelt szintén ki kell pucolni, az ott lévő kutyákat megetetni (ehhez a kaját is elő kell készíteni), cicáinkat ellátni, sebeket kezelni, betegeket gyógyszerelni. Ennyi kutyát sétáltatni se tudunk még az önkéntesek segítségével sem rendszeresen. A honlap és facebook oldal sem naprakész, mert mindenki a kimerülés szélén áll. És sajnos a telefon egész nap csörög.. Talált kutyák, saját szaporulat, elhunyt rokon kutyája/cicája. Minden egyes nem válaszba belehalunk és megszakad a szívünk, de a bent lévő kutyákért felelősséget vállaltunk és nem kockáztathatjuk az ő testi- lelki egészségüket! Több sérült, műtött és lábadozó kutyánk van. Továbbá 6 szívférges, 2 bőrférges, 1 anaplazmózisos, 1 vesebeteg.. Nekik speciális ellátásra és kezelésre van szükségük.

Reméljük, elfogadjátok azon elgondolásunkat, melynek indíttatására időnként meg kell osztanunk a mi szemszögünkből is pár gondolatot; titkon bízunk benne, hogy ha követőink bepillanthatnak ily módon is tevékenységünkbe, az egyesület felé empátiával, állataikhoz pedig felelősséggel fordulnak.

Kérjük ezek tudatában mindenki megértését, nem vagyunk képesek több kutyust vagy cicust fogadni, amíg nem szabadul fel hely a Menhelyen!!!

A bejelentéseket természetesen ezután is fogadjuk és ahol tudunk segítünk!!

Mi továbbra is csak annyit fűznénk hozzá: I V A R T A L A N Í T S ! ! !

 

letsz

Megjegyzés hozzáfűzése