pucérka

Cica mentorprogram: Mi is itt vagyunk! :)


folti cili
Menhelyünkön –talán kevesen tudják, de- még áprilisban indult egy program cicáinkért, akkor négy mentorral, aminek a száma a nyár folyamán –nagy örömünkre- hétre nőtt!  Aki rendszeresen figyeli a honlapot, láthatta a korábban megjelent cikket erről, most pedig úgy gondoltuk, tartunk egy helyzetjelentést ismét.

(Korábbi cikk: http://www.debrecenikutyahaz.hu/?p=12962)

Bizonyára nem sokan találkoztak még antiszociális, félénk macskával.  Sajnos a mi menhelyünkön nincs belőlük hiány, hisz a sérülten bekerült vagy akár kidobott cicák előéletéről semmit se tudunk, így csak tapogatózunk a sötétben, hogy valaha éltek-e egyáltalán normális környezetben családdal, fajtársakkal. Nehéz megítélni, bántották-e őket, vagy vadmacskaként nőttek-e fel a kert végében. Mindez persze a múlt, mi pedig szeretnénk segíteni nekik az új élet megkezdése előtt itt, a menhelyen. :)

És most lássuk a legbeszédesebb képeket, videókat, történeteket mentorainktól !
(Aki kedvet kap netán és szeretne belépni kis csipet- csapatunkba, az bátran jelentkezzen/írjon az info@debrecenikutyahaz.hu címre!)

Réka, az ex- menhelylakó Folti mentora:

„Miután minden cica nevét megjegyeztem, leültem mellé, és elkezdtem simogatni.
Először ledermedt: “Úristen, itt egy kéz! ”  De miután jól megfigyelt, elkezdte élvezni a dolgot: ”
Hmm…talán mégsem olyan rossz…” – áprilisban, majd néhány hónappal később:

„Lujzira rá sem lehet ismerni, elém jött az ajtóba, bújt, engedte a simogatást és dorombolt is! Ráadásul fekete barátunk már tényleg nem a kanapé mögött éli mindennapjait, amikor emberek is vannak bent, hanem egy bizonyos helyről figyel. Cili is nagyon- nagyon bújós, aranyos volt.  Mindenkin látszik a fejlődés és ez az egész program egy nagyon kedves és szép lehetőség, valamint élmény számomra.”

Alexa, Cili mentora:

„Ma délelőtt voltunk kint és nagyon aranyos volt mindenki – ill. majdnem mindenki. Lujzival és Blacky-vel egyelőre nem igazán találom a közös hangot… De a többiek nagyon kedvesek voltak! Berci a barátom ölében mosakodott, majd aludt fél órán át. Én is ölbe vettem Foltit és még Pucérka is közénk feküdt a kanapéra, nagyon idilli volt.

Számomra most derült ki, hogy Vadóc imádja a simogatást, hangosan dorombolt és dörgölőzött, úgyhogy végre a helyéről is ki tudtam csalni. Róla is és Cukiról is levágtam a bolhanyakörv felesleges részét.

Cuki is nagyon édi volt, már nem szalad el, ha elsétálok mellette, sőt! Egyszer hanyatt is dobta magát és dorombolva hagyta, hogy simogassam – de szigorúan csak egyszer, nehogy elbízzam magam.
Cilike szinte végig aludt, de mire eljöttünk, mindenkit elnyomott a hőség.”

pucérka

Ági, Pucérka mentora:

„Nos, van egy kiválasztottam, aki nem más, mint Pucérka, azaz Kornél (ia)

, ugyanis nem tudtam a nevét és valahogy elkezdtem így szólítani. Álmomban nem gondoltam volna (mert nem vagyok cicás), de szerelem volt első látásra! Bár azt írtátok róla, hogy nem nagyon van szüksége mentorra, szerintem érdemes vele foglalkozni, a dominanciája végett. Ő a góré, egy igazi egyéniség, imádom!”

Dóri és Párduc avagy Blacky, az egyik legnehezebb eset a csapatban, de ha ez kell a sikerhez, akkor ez kell a sikerhez! :D
Egy izgalmas videó róluk: https://www.youtube.com/watch?v=YeMGz17GIRA

Végezetül:  facebook oldalunkon is tájékozódhattok cicáinkról, akár ha örökbefogadásról van szó vagy a mentorprogramról: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.735627719809647.1073741891.386452551393834&type=1

 

Megjegyzés hozzáfűzése