mentorc

Ismét mentor kerestetik, ezúttal CICÁKnak


„ – Cica mentor kerestetik
-Hogy micsoda?”

Cica mentor, jól hallottátok.

Aki figyeli itt a menhely híreit, eseményeit annak bizonyára ismerős már az a szó, hogy  ”mentor”.

Ha valakinek nem ugrana be, miért is, néhány szóban összefoglalnánk: Tavaly indult a Nyújtsd a kezed-program az antiszociális kutyáinkért, hogy esélyt kapjanak a nagybetűs Élethez. Minden kutyusunk kapott egy mentort. Ezek a mentorok, hétről-hétre jártak ki választott kutyusaikhoz, saját taktikákat kieszelve, hogyan érhetnének el többet, mivel próbálkozzanak a siker érdekében.

A lehető legpozitívabb irányba indult el ez a dolog! Vegyük példaként Rókát és Fürgét, akik 4 év után léptek ki a kennelből. Ott van Besszó, aki kölyökkora óta rácsok mögött élt, de idén januárban, ő is nagy lépést tett meg, mégpedig a sétát, mentora  segítségével.  Ez ”csak” két példa, viszont megannyi apró örömünk volt már. Sőt, sok mentorált már a gazdijánál pihenhet. (Többet erről: http://www.debrecenikutyahaz.hu/?p=9747)

Szeretnénk ennek mintájára létrehozni ezt, cicáinknak is.mentorc

Az emberek azt hihetik, hogy minden macska ugrik a játékegérre, szeret az ember ölébe feküdni és simogattatni magát. De nálunk nem ez a helyzet.

A mi cicáink közül sajnos többen is visszahúzódóak és nagyon félénkek. Nem ismerik, milyen jó lehet egy érintés.

Keresnénk számukra mentorokat, akik ápolnák a kis lelküket és segítenének az előre lépésekben! Hiszünk benne, hogy nekik is van esélyük!

Ehhez viszont eltökélt mentorokra van szükségünk.

Szervezett időpontokban találkoznánk, bemennénk a cicaházba és ismerkednénk a cicákkal, akár lehet választani egyéni kedvencet, akivel foglalkozni szeretnél, de lehet “csak úgy cicázni” is és mindenkivel foglalkozni. Lesz amikor új cicát próbálunk beilleszteni a kolóniába, vagy az udvarukat rakjuk picit rendbe, barátságosabbá, de olyan is lesz, amikor csak bent leszünk a cicákkal és játszunk :)

A mentorprogram kontrollált körülmények között zajlik, minden héten előre egyeztetett időpontokban lehet jönni a cicákhoz. Ezeken az alkalmakon kívül nincs lehetőség bemenni a cicákhoz. Jelentkezni IDE KATTINTVA lehet a kérdőívvel kérdőív kitöltésével, ezután elküldjük facebook csoportunk elérhetőségét, ahol hetente eseményként lesz meghirdetve a cicázás :)

Megjegyzés hozzáfűzése